Het Vliegende Tapijt

Women Connected
wo 14 jun - do 15 jun

Een experimentele voorstelling in samenwerking met kunstlab V2, waarin verschillende draden een eigen leven gaan leiden.

Tijdens deze avonden spinnen, vilten, haken en breien de Women Connected draden als levensaders door het theater heen. Het Vliegend Tapijt is een project dat een grote verbindende, maar zachte kracht heeft. Het geeft vrouwen een stem en gezicht, maakt hen onderdeel van een community, wat uitstraalt naar gezin, wijk en stad. Het Vliegende Tapijt gaat over saamhorigheid en de kracht van verbeelding. Het verbindt werelden.

Kijk en luister naar bijzondere en hartverwarmende verhalen, liederen en de rijke kennis van vrouwen uit de hele wereld die in het Rotterdamse zijn neergestreken.

Het Vliegend Tapijt wordt gedurende 20 maanden opgebouwd, “gewoven”, door een veelheid aan verhalen samen te brengen, uit te wisselen en vast te leggen; middels workshops --fysiek én online—repetities en andere vormen van storytelling. Uiteindelijk ontstaat het “Vliegend Tapijt”, een grote theatrale, beeldende en auditieve manifestatie waarin alle verhalen en gemaakte textiele weefsels en gesponnen digitale draden samenkomen. 

Aan deze manifestatie kan elke vrouw deelnemen in de lijn die bij haar past. Aanhaken? Kijk op de website www.womenconnected.nl voor de mogelijkheden.