Two Tales

Scapino Ballet Rotterdam
wo 5 apr - di 20 jun

In Two Tales vertellen jonge opkomende dansmakers indringende verhalen met stevige wortels in de overleveringen en gebruiken van hun geboortegrond. Choreografenduo Danae & Doinysios (Free at Last) en choreograaf Erika Maria Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC).

Free at last
Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Free at last is gebaseerd op een bekende Griekse mythe over de onafhankelijkheidsstrijd. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk over de cyclus van het leven en tradities die van generatie op generatie worden doorgegeven.

The Mourning
Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. Met adembenemende partnering en virtuoze dans weet Silgoner de aandacht van het publiek van het begin tot het verrassende eind vast te houden.

Erika Silgoner is oprichter van Esklan Art’s Factory, een innovatief, jong Italiaans gezelschap dat wereldwijd voorstellingen geeft. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Inleiding
Op vrijdag 7 april is er een inleiding voor deze voorstelling, verzorgd door Scapino Ballet Rotterdam. 

 

Start: 19:00 uur
Duur: Maximaal 30 minuten
Kosten: Gratis
Locatie: Erker Foyer, in TR25 Schouwburg

Een spannende nieuwe samenwerking

Scapino is partner van het eerste uur van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC). Dit choreografieconcours is uniek in de wereld, mede door het uitreiken van de grootste dansprijs ter wereld; een productiebudget van 100.000 euro om een nieuw werk te maken. In samenwerking met RIDCC presenteert Scapino twee winnaars van de XL Production Award in Two Tales. Uitgevoerd door en gecreëerd met de dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Ton van Til