Club Imagine

Je stapt in je auto, draait je contactsleutel om. Het maakt toch weinig verschil als alleen jij dat niet zou doen. Of: jij eet geen vlees meer, maar Nederland gaat kalfsvlees naar China exporteren. Of: 99% van het plastic dat ooit is gemaakt is zoek. Niet terug te vinden, niet op te ruimen.

Wat nu? We zijn verdwaald in het Anthropoceen, het tijdperk van de mens. Er lijkt geen zinvolle relatie meer tussen ons gedrag en de veranderingen in de wereld. We proberen uit alle macht op een ander spoor te komen. Hoe begrijpen we onszelf tussen dingen als contactsleutels, handelsverdrag en plastic soep opnieuw als ecologische wezens?

We moeten terugkomen op Aarde, en erkennen dat we niet de enige zijn die handelen. Ons oude beeld van de ‘Natuur’ wijkt voor een wezen in beweging, waarin menselijke activiteit en natuurlijke wereld talloze onverwachte verbindingen aangaan.
Hoe ontwikkelen we een gevoel daarvoor?


Club Imagine gaat dat een seizoen lang oefenen. Denken en praktijk hebben fictie en verbeelding nodig. Het is belangrijk die te verkennen in spel, beeld, poëzie, en misschien ook in rituelen. Daarom is Club Imagine dit derde seizoen een oefenplaats voor Aardbewoners. Zeven avonden, een serie voorstellingen bij ons in huis, maar we nodigen je ook uit om mee naar buiten te gaan, de stad in en verder. Maak je eigen route en ga met ons mee!
 

Edities


In de stad

  • zaterdag 27 oktober Een nieuw verhaal voor de wereld; George Monbiot en Rutger Bregman - Arminius Rotterdam
  • zaterdag 24 november Inside; Bruno Latour en Frédérique Aït-Touati - Kaaitheater, Brussel
  • zaterdag 9 februari Dus Wat Gaan Wij Doen Festival - Blue City, Maaskade Rotterdam

 

Lees hier de essay van programmamaker Arie Lengkeek over drie seizoenen Club Imagine. 

 

Events in dit thema