Theater Rotterdam zoekt muzikale oorlogsverhalen

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien onder de noemer 'Theater Na de Dam'. Verder worden door het hele land jongerenprojecten geïnitieerd. Doel van deze projecten is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden, de verhalen van overlevenden door te vertellen en generaties met elkaar en de buurt te verbinden.

Theater Rotterdam maakt samen met jonge nieuwkomers een voorstelling over de rol van muziek in de kampen. Hoe werd muziek ingezet door de bezetter? En waren er ook gevangen die muziek maakten? Hoe deden ze dat dan?  

Wilt u met jongeren in gesprek?  
Voor dit bijzondere project zoeken wij eerste of tweede generatie overlevenden die over de rol van muziek in de kampen kunnen vertellen en in gesprek willen gaan met de jongeren die deze voorstelling maken. De gesprekken dienen als inspiratie voor de voorstelling die gespeeld wordt op 4 en 5 mei bij Theater Rotterdam.

Wilt u als verteller deelnemen of kent u iemand met een verhaal, neem dan contact met ons op via educatie@theaterrotterdam.nl of 010 3032743. 
 
Kaartverkoop voor de voorstellingen op 4 en 5 mei start binnenkort via de website van Theater Rotterdam.