Een veilig theaterbezoek

Momenteel is het bij iedere voorstelling verplicht om een Coronatoegangsbewijs te tonen in combinatie met een geldig identietijdsbewijs.

  • Doordat we werken met het Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Wij vragen je bij binnenkomst om je Coronatoegangsbewijs (QR-code) via de CoronaCheck-app te tonen of een print via CoronaCheck.nl. Voor meer informatie over het bezoeken van voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs klik je hier.

Elke ticketkoper krijgt voorafgaand aan het bezoek nog een e-mail met daarin ons meest actuele coronaprotocol.

“Naar aanleiding van de aangekondigde maatregelen vanuit de overheid en op basis van het advies vanuit de brancheorganisatie, vragen wij aan al onze bezoekers een coronatoegangsbewijs te tonen bij de entree. Dat kan een bewijs van vaccinatie zijn, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag.  Dit is voorlopig de enige oplossing om op een veilige manier meer publiek in ons theater te kunnen verwelkomen. Hoewel we  geloven dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn, zijn we blij met deze -hopelijk tijdelijke- oplossing en kijken we uit naar volle zalen.”
Directie Theater Rotterdam, Walter Ligthart & Alida Dors

Veelgestelde vragen in coronatijd

Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid mogen we je vanaf 25 september 2021 alleen nog maar welkom heten op vertoon van je identiteitsbewijs én coronatoegangsbewijs in de vorm van een geldige QR-code (geprint of op je mobiele telefoon). Op vrijdag en zaterdag voorziet Gemeente Rotterdam ook in de mogelijkheid om eenmalig je Coronatoegangsbewijs te tonen waarna je de rest van de avond met polsbandje en een stempel in alle horeca en culturele instellingen de coronacheck kunt overslaan. Het coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Dit betekent ook dat we voor alle  voorstellingen de anderhalve meter afstand los mogen laten. We verkopen nu 100% van de reguliere capaciteit. 

Ook handig