Salih Kilic

Context

Contextprogramma's bieden verdieping: waar een voorstelling ophoudt, gaat context verder. Onze contextprogramma’s zijn even divers als onze programmering. Van inleiding tot aftertalk, van installatie tot co-creatie: we reiken tot grote hoogtes om jou te informeren en te betrekken.  

 

Podcast: TR Extra

In de podcast TR Extra vind je verdieping bij een voorstelling of kom je meer te weten over de maker van een voorstelling. Wat drijft hen? Wat inspireert ze? TR Extra geeft antwoord op dit soort vragen. Luister deze podcast bijvoorbeeld als je onderweg bent naar de voorstelling.

 

Het Laatste Woord

Na een voorstelling ben je soms geneigd je af te vragen: Wat vond ik ervan? Maar: Wat heb ik eigenlijk gezien? of: Wat blijft je bij? zijn vaak vragen die een boeiender gesprek opleveren. 
 
Daarom organiseren we na een aantal voorstellingen Het Laatste Woord: een kort nagesprek onder leiding van een bevlogen gespreksleider, waarin toeschouwers hun eigen observaties en gedachten met elkaar uitwisselen. Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren.

Tijdens Het Laatste Woord wordt er een illustratie gemaakt door AMBIGOU. De illustraties zijn gebaseerd op de gesprekken die worden gevoerd tijdens Het Laatste Woord, wat zorgt voor een creatieve en mooie afsluiting van de voorstelling.

Bekijk hier alle voorstellingen die onderdeel zijn van Het Laatste Woord. 

Het Laatste Woord is in de benedenfoyer van TR25, vrij voor publiek en gratis inclusief ‘n drankje. 

 

Intro, aftertalk of workshop on tour 

Ga na afloop van een voorstelling in gesprek met een maker. Of boek een intro door een van onze dramaturgen zodat kijkers aanwijzingen krijgen waar ze op kunnen letten tijdens de voorstelling. Ook mogelijk: boek een workshop voor vrij publiek, studenten of schoolgroep waarmee deelnemers zelf aan de slag gaan met de teksten, choreografieën of thema’s uit een voorstelling. 
 
Veel van de verdieping die TR aanbiedt kan mee op tour en/of wordt op maat gemaakt bij aanvraag. Mail je vragen naar ons dan kijken we wat bij jullie past!  

 

Meemakers

Meemakers is een co-creatie project van Theater Rotterdam en is al eens gemaakt met kunstenaars: Roxette Capriles, Naamlooz, Nina Fernande en dichter M.  Rotterdamse clubs die hebben meegewerkt aan Meemakers: Heilige Boontjes, Gemeente Rotterdam, Kunstbende, House of Vineyard, Pauluskerk, Radar, Queer Gym, CultuurConcreet, Radar & Women Connected. 
 
Meemakers is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21.