Onderwijs

Met een groep leerlingen of studenten naar het theater? Op zoek naar een voorstelling die bij hen past en aansluit bij het curriculum van jouw school? Wij nemen je graag mee in het aanbod van TR. Dans, performance, mime, toneel, circus of muziektheater: ons programma biedt ontelbaar veel mogelijkheden voor een inspirerend voorstellingsbezoek.  

Educatieaanbod 23/24
In het seizoen 23-24 zijn er natuurlijk naast voorstellingen van onze makers Alida Dors, Erik Whien en Davy Pieters ook voorstellingen van bekende gezelschappen te zien, zoals Het Zuidelijk Toneel, Likeminds en DOX. Ook zijn er nieuwe gezichten, herdenken we op 4 mei, vieren we Keti Koti en maakt Nastaran Razawi Khorasani bij Theater Rotterdam de voorstelling This is not a dance.

Hoe werkt dat?

Niet alleen kun je voorstellingen bezoeken, maar op aanvraag bieden we ook voorafgaand aan de voorstelling soms een workshop of de mogelijkheid na afloop van de voorstelling na te praten. Bij een bezoek aan een voorstelling in de gastprogrammering koppelen we je graag aan het betreffende gezelschap voor de mogelijkheden voor ontmoetingen rondom het bezoek. De activiteiten van TR zijn er voor iedereen met en zonder kijk- en speelervaring. Het ontdekken en delen van nieuwe verhalen en perspectieven staat centraal.   
 
Er zijn mogelijkheden om overdag een Track of een voorstelling te bezoeken, speciaal voor het onderwijs of om een andere ontmoeting te organiseren. We onderzoeken graag de mogelijkheden met jullie.

Voor het beste advies op dit gebied kun je bij Mynou van der Linden terecht. 

ISK Project

Een half jaar lang repeteren leerlingen uit Internationale Schakelklassen (ISK) aan een voorstelling die zij uiteindelijk spelen voor alle Rotterdamse ISK-leerlingen en geïnteresseerd publiek. Het project bestaat uit een voortraject van workshops op school, de repetitieperiode voor de spelersgroep en het spelen van de voorstelling.

Dit jaar is de titel van de voorstelling HOUSE OF ONE. Een religieus gebedshuis dat momenteel wordt gebouwd in Berlijn: een kerk, een synagoge en een moskee in één. Is dat eigenlijk wel mogelijk: drie geloven onder één dak? Wat is er voor nodig om vreedzaam te kunnen samenleven ondanks alle verschillen? Aan de hand van zelfgeschreven teksten en fysieke scènes worden de leerlingen uitgenodigd om hun eigen verhalen te delen en vorm te geven. De voorstelling is een montage van die persoonlijke materiaal.

Speeldata: dinsdag 27 februari en vrijdag 1 maart ‘24

Meer informatie over de voorstelling

 

Cultuurcoaches

Cultuurcoaches zijn verbonden aan Theater Rotterdam en gaan een duurzame relatie aan met Rotterdamse middelbare scholen: Mavo Centraal, ISK Zuid en Wolfert College (ISK-afdeling). Dit jaar wordt de werking verbreed buiten de stadsgrenzen door de start van een nieuwe samenwerking met ISK Delft.

De cultuurcoaches leveren een substantiële bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma van een middelbare school. Zij doen dit door een op maat gemaakt programma aan te bieden dat o.a. bestaat uit lesprogramma’s en diverse (gezamenlijke) projecten. Zo slaan de cultuurcoaches een brug tussen Theater Rotterdam, de school, de omgeving en de leerlingen.

Wil je meer info over ons cultuurcoachtraject? Meld je bij Mynou van der Linden.  

Benieuwd naar welke projecten we al maakten? Check dan het archief op onze online TR zolder