Wat doe ik hier: Milou Adjanga

‘Ik laat scholieren groeien’

“Als theaterdocent voor de afdeling educatie zet ik theater in als middel om scholieren te laten groeien. Anders dan zoveel andere dingen die je moet leren in het leven, gaat theater uit van jezelf. Theater leert je dat je mag zijn wie je bent, zonder dat daar een oordeel aan verbonden is. We ervaren in het dagelijks leven al zoveel oordelen. Zonde, want een oordeel maakt mooie dingen kapot.

Leerlingen die bij mij komen, leren wat theater is, wat ze kunnen verwachten als ze het theater bezoeken maar ze leren ook vooral hoe het is om zelf op dat podium te staan. Natuurlijk hoop ik dat ze daardoor later naar het theater blijven komen maar ze zijn nog jong, dus ik dwing ze tot niets. Van mij mogen leerlingen zelfs zeggen dat ze theater niet leuk vinden, als ze het maar goed kunnen onderbouwen. Zij zijn het uitgangspunt, daar gaat het om.”

December Maandtip van Milou

Vr 13 dec – za 21 dec

Daar gaan we weer

Theater Rotterdam: Wunderbaum

'Ik kijk uit naar de voorstelling Daar gaan we weer van Wunderbaum. Ik vind het fascinerend hoe dit gezelschap zware maatschappelijke thema's met een luchtigheid weet neer te zetten.'