Reyer Boxem

Vijf redenen om te gaan - Dear Winnie

Hoe is het om vrouw te zijn? Hoe is het om een zwarte vrouw te zijn? Hoe is het om een zwarte vrouw én activist te zijn? In Dear Winnie, do 9 jan en vr 10 jan te zien in TR Schouwburg, worden de verhalen van negen actrices, zangeressen en performers met Afrikaanse roots verweven met die van Winnie Mandela, activiste tegen het apartheidsregime. Hier lees je waarom je deze voorstelling niet wil missen.

1. Na het succes van Salam nodigde NNT schrijver Fikry El Azzouzi nogmaals uit. Deze keer met zijn makers-collectief (regisseur Junior Mthombeni en componist/ muzikant Cesar Janssens) waarmee hij eerder krachtige stukken over Muhammad Ali en Malcolm X maakte.

2. Regisseur Junior Mthombeni maakt deze voorstelling vanuit persoonlijke drijfveren. Zijn vader stuurde als ANC verzetstrijder tijdens de anti-apartheidsstrijd een brief naar Winnie Mandela. Deze werd onderschept en in de nationale krant geplaatst, waardoor zijn vader naar Europa moest vluchtten

3. Een powercast! De negen vrouwen, o.a Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie en Amerikaanse triple threat Jade Wheeler, delen waarachtige verhalen met een aanstekelijke energie.

4. Verwacht een muzikale voorstelling in een decor van zelfgecreëerde muziekinstrumenten, veelstemmige (Afrikaanse) zang en spoken word.

5. De voorstelling gaat niet alleen over Winnie die ondanks alles haar verzet tegen het apartheidsregime bleef voortzetten. Het zoomt in op mensen die vandaag hun eigen strijd voeren. Waar halen zij hun immense kracht vandaan?

Dear Winnie is do 9 jan en vr 10 jan te zien in TR Schouwburg. Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding door de dames van Black Ladies Talk.

Klik hier voor meer informatie en tickets.