Marijke de Gruyter

Vijf redenen om te gaan - Trojan Wars

Twee middagen en avonden lang wordt TR Schouwburg door HNTjong omgetoverd tot festivalterrein en zit je middenin de moeder van alle oorlogen. Lees hier waarom je de vijf uur durende experience Trojan Wars op 18 en 19 maart absoluut niet mag missen!

1. Toneelschrijver Peer Wittenbols maakt van de epische verhalen uit de Ilias van Homerus, de strijd tussen de Grieken en Trojanen, een theaterspektakel. Ook relateert hij aan de grote wereldconflicten van nu. Wat doe je als je leven op het spel staat? Hoeveel kan je aan voordat je radicaal verandert?

2. Regisseur Noël Fischer heeft zich laten inspireren door Lord of the Rings en Game of Thrones en zegt daarover: “De Griekse verhalen zijn zo modern omdat ze gaan over grote primaire menselijke emoties: drift en verlangen. En over het unieke fenomeen dat de mensen van de dieren scheidt: oorlog.”

Credits repetitiefoto: Bas de Brouwer

3. Net als in een Netflix-serie maar dan recht voor je neus. Een vijf uur durende bingewatch-marathon over de verwoestende en fascinerende kracht van oorlog!

4. Een grote groep acteurs, waaronder Romana Vrede en Vanja Rukavina, speelt een immense hoeveelheid personages en zijn door het hele theater te vinden. Je zit er middenin en de enige weg is vooruit.

5. Verwacht een full experience: Trojan Wars is inclusief eten, live-muziek, dj’s en een fijne festivalsfeer waar wij na afloop (hopelijk) de overwinning vieren.

Trojan Wars - HNTJong is woensdag 18 maart en donderdag 19 maart van 17:00 tot 22:00 te zien in Theater Rotterdam, Schouwburg. Klik hier voor meer informatie en tickets.