Testvoorstellingen bij TR op 19, 20 en 21 april

Op 6 april werd bekend gemaakt dat in april de cultuur-, sport- en recreatiesector een pilot met testbewijzen start. Ook in Rotterdam kunnen bezoekers eind april met een negatieve coronatest concerten en voorstellingen bezoeken. Theater Rotterdam doet samen met Theater Zuidplein, Maaspodium en de Doelen doen mee aan de pilot.

Theater Rotterdam neemt op 19, 20 en 21 april 2021 met drie voorstellingen deel aan de pilot Testen voor Toegang. Om toegang te krijgen tot The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam (19 en 20 april), Schaapjes op het droge van Wunderbaum (21 april) en de try-outs van Verdriet is het ding met veren (19, 20, 21 april). De kaartverkoop voor deze voorstelling start op vrijdag 9 april om 14:00.

Meer informatie & voorstellingen

Waarom doet Theater Rotterdam mee?

Theater Rotterdam kijkt uit naar een toekomst waarin culturele instellingen en evenementenlocaties open kunnen voor publiek. Wij maken deel uit  van de pilot Testen voor Toegang, net als 42 andere theaters en concertzalen. Bij de voorbereiding en de intensieve maatregelen om deze pilot mogelijk te maken zijn een groot aantal partijen intensief betrokken geweest:  ministeries, veiligheidsregio’s, brancheorganisaties, de Stichting Open Nederland en de Taskforce van de Culturele en Creatieve sector.

Wij hebben gekozen om mee te doen om op deze  wijze met durf en creativiteit bij te dragen aan de exit-strategie uit de coronacrisis. Zodat de culturele sector, maar ook andere ondernemers weer zicht hebben om veilig open te kunnen gaan. Vanuit de overheid krijgen wij nu de kans om dat op deze manier uit te proberen, door aan ons publiek een negatieve testuitslag als toegangsbewijs te vragen. Wij weten niet of dit dé oplossing is voor de toekomst. Juist door mee te doen aan de pilot Testen voor Toegang hopen wij tot goede inzichten te komen over hoe wij straks open willen en kunnen gaan. Theater Rotterdam houdt zich daarbij aan de regels van de overheid, wij hebben geen invloed op de voorwaarden die zijn opgesteld voor deze pilot. Voor meer informatie verwijzen we door naar de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.