Ik maak de theaterbeleving compleet met mijn team

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Zahra Reijs

Paresh Binda

Floormanager en gespreksleider ‘Het Laatste Woord’

Ik maak de theaterbeleving compleet met mijn team

“Na mijn studie geneeskunde hoefde ik alleen nog mijn master te halen voor ik aan de slag kon als dokter. Maar daar wacht ik nog even mee. Sinds vier jaar werk ik bij Theater Rotterdam - eerst als medewerker publieksbegeleiding, nu als floormanager- en daar kan ik nog zoveel leren wat ik niet op de universiteit of bij coschappen leer, dat ik heb besloten dit nog een paar jaar te doen.

In de zorgwereld heerst een vaste hiërarchie, terwijl de theaterwereld juist een open cultuur heeft waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ik wil iets van die wereld naar de medische wereld brengen. De zorg mag ook een plek worden waar iedereen open en zichzelf kan zijn. Van arts tot patiënt. 

Ondertussen leer ik ook veel praktische vaardigheden van mijn werk als leidinggevende. Wat ik hier dus eigenlijk doe, is vaardigheden leren die ik niet uit lesboeken kan halen. Dat doe ik door mijn werk te doen: zorgen dat mensen een complete theaterbeleving hebben van ingang tot uitgang. We zijn ons er als publieksbegeleiders maar al te goed van bewust dat ook wij een bijdrage leveren aan een bijzondere avond.” 

Terug naar overzicht