‘Dingen in twijfel trekken of juist bevestigd krijgen’

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Khalid Amakran

Zoë van der Kust
Oud-medewerker Publiekservice, oud-deelnemer Talent Traject, theaterdocent, gespreksleider Het Laatste Woord

“Ik kan me mijn eerste bezoek aan Theater Rotterdam nog goed herinneren. Ik woonde net in Rotterdam, kende nog niemand en besloot naar de seizoensopening te gaan. Het theater voelde eerst heel abstract: een theater zonder rood pluche en tierelantijnen. Maar toen zag ik Bimbo van Boogaerdt/Van der Schoot en vond het fantastisch.

Op dat moment besloot ik dat ik voor Theater Rotterdam wilde werken. Dat zou ook gebeuren. Ik ging van medewerker publieksservice tot theaterdocent en binnenkort start ik als gespreksleider voor de reeks nagesprekken Het Laatste Woord.

Het zorgde er allemaal voor dat Theater Rotterdam voor mij een thuis is. Hier ga ik heen voor een beleving die duurt van het warme welkom aan de deur tot een diepgaand nagesprek. Dat nagesprek hoort erbij, want dat is wat theater met me doet: het helpt me dingen in twijfel te trekken of juist bevestigd te krijgen. Juist als je de loop van je leven in je hoofd hebt, zie je een theaterstuk dat je weer compleet laat overdenken of je wel de juiste weg volgt.”

Terug naar overzicht