Tips

Over Bart
Ooit bij TR begonnen als medewerker publieksservice en naast het werk bij de receptie, heeft hij jarenlang achter de kassa gezeten. Inmiddels werkt Bart op de afdeling marketing en communicatie. Daarnaast steekt hij veel tijd in de gemeentepolitiek in zijn woonplaats.

13 t/m 17 september 2023
Track: Plein

Wunderbaum / Theater Rotterdam

Wunderbaum gaat weer naar buiten, en dat is voor liefhebbers zoals ik altijd goed nieuws. In Track: Plein wordt het Schouwburgplein de plaats van handeling voor een theatrale studie naar wat we doen op een plein. Wunderbaum kennende staat dat garant voor humor, ontroering en geniale vondsten. Succes gegarandeerd, want op locatie spelen, dat is waar Wunderbaum groot mee is geworden. En aangezien Plein ook al als Praça in Brazilië werd gemaakt, zit er ongetwijfeld een tropisch tintje aan deze track.

 

6 december 2023
Laagland

Het Nationale Theater / Eric de Vroedt

Laagland van Het Nationale Theater vinkt alle hokjes af die op mijn interesselijstje staan. Allereerst kan het onderwerp – een projectontwikkelaar wil klimaatneutrale waterwoningen bouwen in een kleine gemeente – zo van mijn eigen agenda gehaald zijn. Tel daarbij op de regie van Eric de Vroedt (ooit jaarlijks in onze schouwburg met zijn kleinschalige mightysociety en inmiddels een van de meest toonaangevende regisseurs van Nederland) en de lange stoet aan topacteurs, en je weet dat je ook voor een avondje hoogwaardig toneelspel nog steeds geramd zit bij Theater Rotterdam.

 

27 & 28 maart 2024
The interrogation
NTGent & IIPM / Milou Rau

Milo Rau is een theatermaker die je eigenlijk altijd van je stoel blaast met voorstellingen die compromisloos je eigen zekerheden door de shredder halen. Bij NTGent maakt hij nu een stuk met Édouard Louis, de schrijver die met zijn boeken (en met de theaterbewerkingen daarvan) eigenlijk precies hetzelfde veroorzaakt. Samen bundelen zij hun krachten en maken The interrogation, een stuk over twijfelen en falen, over theater als vertelvorm en over het mislukken daarvan. Ik ben heel benieuwd hoe acteur Arne De Tremerie zich verhoudt tot het personage Édouard Louis.

 

20 maart - 26 april 2024
HEAT
Theater Rotterdam: Davy Pieters

Kan je iets schijnbaar abstracts als klimaatverandering voelbaar maken? Davy Pieters in elk geval wel, in haar derde vierluik-voorstelling HEAT. Na voorstellingen over de elementen water en aarde is nu het vuur aan de beurt en dat levert op kleine schaal een stevige portie global warming op. Met een groot 50-koppig koor, een koperen decor en de verfijnde fysieke theatertaal van Pieters kan het niet anders dan een overweldigende theaterervaring worden. Maak je op voor een hete lente.