Onderwijs

Met een groep leerlingen of studenten naar het theater? Op zoek naar een voorstelling die bij hen past en aansluit bij het curriculum van jouw school? Wij nemen je graag mee in het aanbod van TR. Dans, performance, mime, toneel, circus of muziektheater: ons programma biedt ontelbaar veel mogelijkheden voor een inspirerend voorstellingsbezoek.  

Educatieaanbod 22/23
In het seizoen 22-23 zijn er natuurlijk naast voorstellingen van onze makers Alida Dors, Erik Whien en Davy Pieters ook voorstellingen van bekende gezelschappen te zien, zoals Het Zuidelijk Toneel, Likeminds en DOX. Ook zijn er nieuwe gezichten, komen Sadettin K. en Nastaran Razawi Khorasani langs in huis, herdenken we op 4 mei, vieren we Keti Koti én maken we een voorstelling met WellMade Productions in regie van Romana Vrede.

Hoe werkt dat?

Niet alleen kun je voorstellingen bezoeken, maar op aanvraag bieden we ook voorafgaand aan de voorstelling soms een workshop of de mogelijkheid na afloop van de voorstelling na te praten. Bij een bezoek aan een voorstelling in de gastprogrammering koppelen we je graag aan het betreffende gezelschap voor de mogelijkheden voor ontmoetingen rondom het bezoek. De activiteiten van TR zijn er voor iedereen met en zonder kijk- en speelervaring. Het ontdekken en delen van nieuwe verhalen en perspectieven staat centraal.   
 
Er zijn mogelijkheden om overdag een Track of een voorstelling te bezoeken, speciaal voor het onderwijs of om een andere ontmoeting te organiseren. We onderzoeken graag de mogelijkheden met jullie.

Voor het beste advies op dit gebied kun je bij Gino van Weenen terecht. 

ISK Project

Een half jaar lang repeteren leerlingen uit Internationale Schakelklassen (ISK) aan een voorstelling die zij uiteindelijk spelen voor alle Rotterdamse ISK leerlingen en geïnteresseerd publiek. Het project bestaat uit een voortraject van workshops op school, de repetitieperiode voor de spelersgroep en het spelen van de voorstelling.

Dit jaar staat de relatie tussen vader en kind centraal in de voorstelling FATHER. In deze voorstelling vertellen dertien ISK-leerlingen het waargebeurde verhaal van een vader en zoon die met hun vliegtuigje neerstortten in het Calandkanaal te Rotterdam. Wat is daar gebeurd? En hoe heeft het zover kunnen komen? Aan de hand van zelfgeschreven teksten en fysieke scène’s, onderzoeken de leerlingen de band met hun eigen vader. Wat betekent het om een vader te hebben of juist te moeten missen? 

FATHER speelde in maart 2023.

 

Cultuurcoaches

Cultuurcoaches zijn verbonden aan Theater Rotterdam en gaan een duurzame relatie aan met Rotterdamse middelbare scholen: Mavo Centraal, Zuiderpark College (ISK-afdeling) en Wolfert College (ISK-afdeling). De cultuurcoaches leveren een substantiële bijdrage aan het kunst- en cultuurprogramma van een middelbare school. Zij doen dit door een op maat gemaakt programma aan te bieden dat o.a. bestaat uit lesprogramma’s en diverse (gezamenlijke) projecten. Zo slaan de cultuurcoaches een brug tussen Theater Rotterdam, de school, de omgeving en de leerlingen.

Wil je meer info over ons cultuurcoachtraject? Meld je bij Mynou van der Linden.  

TR Young

Theater Rotterdam wil graag laten zien hoe waardevol en divers mbo-talent is voor het Rotterdamse, maar ook landelijke, culturele werkveld. Check via onderstaande links onze verschillende edities van TR YOUNG, waarbij we werkten met mbo’ers van verschillende opleidingen. Benieuwd naar welke projecten we al maakten? Check dan het archief op onze online TR zolder!