‘Thuiskomen in m’n tweede huiskamer’

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Khalid Amakran

Nico Musebrink 
Artistiek manager Rotterdam Pride 

“Theater Rotterdam is mijn tweede huiskamer. Door mijn achtergrond als danser bezocht ik hier altijd al dansvoorstellingen. Ik woon aan het Schouwburgplein, dus voor afspraken ga ik naar Theater Rotterdam én mijn eerste (stage-)opdracht als producent was voor Motel Mozaïque Festival in Theater Rotterdam. Als je mij zoekt, heb je dus grote kans dat ik hier zit.

Dit seizoen organiseerde ik als artistiek manager van Rotterdam Pride voor het eerst onze conferentie CONFAB bij Theater Rotterdam. We zochten een warme open ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen. Dat is Theater Rotterdam voor mij. Al is het maar omdat ze ons een foto van het hele team met regenboogvlag stuurden om te laten weten dat ze er zin in hadden. Hoe klein ook: ze doen er alles aan om iedereen zich welkom te laten voelen.

Ik denk dat Theater Rotterdam voor alle Rotterdammers een tweede thuis kan zijn. Alle voorwaarden zijn er. 
Vanuit Rotterdam Pride willen we nog meer samenwerken met de culturele sector. Cultuur spreekt een eigen taal waarmee je maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar en toegankelijk kunt maken. Daarmee is het een ideaal middel voor de emancipatie van de LHBTQiA+ gemeenschap.”

Terug naar overzicht