FOTO: MARK BOLK

Dalton Jansen & Edson Sabajo

TEKST: FAY VAN DER WALL
Wat is een ‘community’ en hoe bouw je zoiets op? Dansmaker Dalton Jansen, verbonden aan Productiehuis Theater Rotterdam, gaat hierover in gesprek met Edson Sabajo, oprichter en eigenaar van streetwearmerk Patta. Dalton is ambitieus en zet zich in voor talentontwikkeling, inclusiviteit en representatie in de danswereld met onder andere stichting Black Birds en zijn Agentschap TheDanceAgent. Hij ziet in het werk van Edson met Patta een voorbeeld voor het opbouwen van een gemeenschap en het staan voor je eigen doelen en identiteit. Het is het startpunt voor een gesprek over vragen als: hoe vind je je drijfveren en hoe houd je die vast? En: hoe houd je je staande als kleine speler in een vakgebied vol reuzen? Ze benoemen de kracht die schuilt in van niets iets maken én de liefde voor de Surinaamse keuken. De podcast werd opgenomen bij HipHopHuis. 

 

"We zoeken het altijd dichtbij onszelf, nooit te ver weg want dichtbij jezelf zijn er zoveel toffe dingen die je naar de wereld kan brengen."

- Edson Sabajo

FOTO: MARK BOLK

Dalton Jansen
Dalton Jansen neemt op zondag 12 juni De Dansweek feestelijk over met Black Birds: WE HERE! Een avond vol presentaties van makers die zich inzetten voor nieuwe verhalen. Met onder andere werk van diverse Rotterdamse choreografen, een preview van Dalton’s documentaire en een Speed Dance Date. En als afsluiter: een after party waar jij je dans moves kunt laten zien. WE HERE! in de stad, met de stad en door de stad.