'Een warm nest creëren'

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Zahra Reijs

Mary van Kleeff
Kok artiestenfoyer en coördinator horeca TR Witte de With

“In onze artiestenfoyer maakt iedereen kennis met de Rotterdamse mentaliteit. Een kleine twintig jaar ben ik hier kok. Met z’n zevenen zorgen we voor een warm welkom voor onze optredende gasten. Ik denk dat artiesten door ons werk blij op het toneel staan. Ik zou er zelf ook blij van worden als ik in de artiestenfoyer werd begroet door ons halikidee-groepje met z’n Rotterdamse aanpak. 

Artiesten weten dat ik geen bullshit duldt in onze foyer. Hier is iedereen gelijk. Geen sterallures en ook geen handtekeningenjagers. Gewoon even ontspannen, jezelf zijn en lekker eten voor je gaat optreden. 

Zo maken we het verschil voor de artiesten. Geen kille foyer met een magnetron en een koelkast, maar persoonlijke aandacht. Een warm nest en een verse maaltijd. Het menu is elke dag anders. Soms geïnspireerd op he programma van de avond, soms gewoon waar ik zin in heb. Maar de patat met hamburger zijn nog altijd de grootste favoriet. Als artiesten, crew én medewerkers dat ruiken, staat het vol in onze foyer.”

Terug naar overzicht