TR Citizens

TR Citizens heeft drie seizoenen, van 2020 t/m 2023 plaatsgevonden bij Theater Rotterdam.
Dit was in samenwerking met programmamakers: Hanina Ajarai, Sheree Lenting & Chelsea Pachito & kunstenaars: Jermaine Berkhoudt (MC JR), Wilson Almeida Duarte (Viddybywilly) & Stacii Samidin.

TR Citizens wordt gemaakt met programmamakers: Hanina Ajarai, Chelsea Pachito & Sheree Lenting. Zij trekken de stad in en vragen willekeurige Rotterdammers of zij hen mogen leren kennen. Zij vragen naar het levensverhaal van deze stadsgenoot, de Citizen. Aan de hand daarvan cureren de programmamakers een multidisciplinair programma met internationale muziek, theater, dans, poëzie, beeldende kunst én food.
Een vaste crew van Rotterdamse creatives is betrokken bij het maakproces van TR Citizens: Jermaine Berkhoudt (MC JR), Wilson Willy Almeida Duarte (Viddybywilly) en Stacii Samidin. 

TR Citizens is 4x per seizoen in de Kleine Zaal van TR25 Schouwburg, altijd inclusief drinks & snacks en werkt met een pay what you want systeem voor de entreetickets.

© Stacii Samidin / van links naar rechts: Sheree, Chelsea en Hanina

De programmamakers

Sheree Lenting is een kunstenaar en programmamaker. Opgevoed door HipHop in Rotterdam, met Surinaamse roots en academisch geschoold. Ze is een geboren verhalenverteller. Als artivist put zij uit haar ervaringen om kunst te maken die een reflectie is van onze tijd om verhalen te vertellen die meer gehoord mogen worden. Sheree gebruikt meerdere kunstvormen in haar werk zoals film en dans. Ze heeft Dance & Education (BA) gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Chelsea Pachito is een geboren en getogen Rotterdammer met roots in Kaapverdië. Vanuit haar interesse in alles dat met kunst en cultuur te maken heeft, werkt ze tegenwoordig als tourmanager van o.a. Cory Henry en als programmamaker bij Theater Rotterdam. Ze is dogmom van Mingus, aspirant-yogi en fervent platen verzamelaar. In het verleden studeerde zij Journalistiek (School voor Journalistiek, HU), Algemene Cultuurwetenschappen (BA, Erasmus Universiteit) en Cultural Economics & Entrepreneurship (MA, Erasmus Universiteit). 

Hanina Ajarai is journalist en programmamaker. Geboren in Marokko, getogen in Rotterdam. Ze heeft zich altijd geïnteresseerd voor de levensverhalen van mensen. Of dat nou in de vorm is van oral history (als mede-auteur van het boek Land van werk en honing) , storytelling (in de nieuwe voorstelling Je moeder! Van House of Femmes), of als basis voor een nieuw theaterconcept zoals TR Citizens.