‘Ik maak mijn film mogelijk’

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Khalid Amakran

Ravi Sandberg

Receptionist TR / Filmmaker

“Ik studeerde vorig jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Met mijn afstudeerfilm Regen won ik een Filmfonds Wildcard. Dat betekent dat ik nu een mooi startbedrag heb om een nieuwe film te maken. Daar houd ik me mee bezig als ik niet hier bij Theater Rotterdam aan het werk ben. Dit is mijn bijbaan, waardoor ik hiernaast alle tijd en ruimte heb om aan mijn film te werken.

De combinatie is perfect: in de schrijffase van mijn film werk ik vaak alleen. Achter de receptie ben ik juist sociaal en dienstbaar. Iedereen die via de artiesteningang van Theater Rotterdam binnenkomt, moet langs mij. Zeker ’s avonds heb ik nog wel eens de tijd om een boek open te slaan. Dat levert mooie gesprekken op als er iemand binnen komt die de schrijver of het boek kent.

Deze omgeving is dan ook inspirerend. Theater en film hebben veel overlap: een tijdgebonden medium dat een verhaal vertelt. Er zijn ook genoeg theatergezelschappen die dat op een heel filmische manier doen. Dus wanneer mijn collega’s me tippen dat ik echt een voorstelling moet zien, probeer ik dat zeker te doen.”

Terug naar overzicht