Metin Çelik nieuwe voorzitter raad van toezicht Theater Rotterdam

Per 24 mei is Metin Çelik benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Theater Rotterdam, een van Nederlands grootste theaterbedrijven. Hij is de opvolger van Richard Sitton, die na twee termijnen afscheid neemt. 

Metin Çelik werkt sinds 2024 als politie coördinator Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC), een samenwerking van politie, Openbaar Ministerie, Douane, FIOD, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee waarvoor hij in 2022 en 2023 kwartiermaker was. Zijn loopbaan bij de (Nationale) Politie begon in 1993. Çelik was tussen 1998 en 2010 gemeenteraadslid namens de Partij van de Arbeid in Rotterdam. Voor zijn inzet voor de Rotterdamse samenleving werd hij in 2010 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau en ontving hij in datzelfde jaar de Wolfert van Borselenpenning. 

Van 2010 tot 2012 was hij lid van de Tweede Kamer namens de PvdA. Van 2015 tot 2023 was hij Statenlid in de provincie Zuid-Holland, vanaf december 2018 namens DENK. Naast voorzitter van de raad van toezicht van Theater Rotterdam is Celik sinds 2019 voorzitter van de raad van toezicht van het Da Vinci College.

Metin Çelik: “Als liefhebber van kunst en cultuur vind ik het een eer om in mijn woonstad aan de slag te gaan bij een van de meest toonaangevende theaters in Nederland. Als voorzitter van de RvT wil ik meewerken aan het verder versterken van de positie van Theater Rotterdam.”

Carolien Dieleman, lid raad van toezicht Theater Rotterdam: “Met Metin Çelik denken wij, gezien zijn staat van dienst en bewezen inzet voor onze stad, een nieuwe voorzitter van de rvt gevonden te hebben die verrijkend zal zijn voor de ingezette koers van TR, samengevat in ‘ik ben door jou’.”

Alida Dors, artistiek directeur Theater Rotterdam: “Met de benoeming van Metin zetten we opnieuw een stap in onze koers van meerstemmigheid, in onze bijdrage aan een nieuw wij, een Wij in Wording.”