How to start a movement #4: Huishoudens

How to start a movement is een drie weken durend brievenproject van kunstenaar Merel Smitt. De vierde editie ging van start op dinsdag 25 mei en kwam tot stand in nauwe samenwerking met Theater Rotterdam. Over een periode van drie weken ontvangt elk deelnemend huishouden 14 enveloppen in hun brievenbus. In deze enveloppen zitten instructies, (lees)materialen, berichten en sporen van de movement die bekeken, gevolgd of uitgevoerd moeten worden.

Als deelnemer(s) sluit je je aan bij een beweging waarbij je je op een andere manier gaat verhouden tot het dagelijks leven. Gedurende drie weken onderzoek, observeer, ontregel en bevraag je, alleen en gezamenlijk, de dynamiek van de stad Rotterdam en de regels die in deze samenleving worden gevolgd en gehandhaafd. Een ontdekkingstocht die tegelijkertijd intiem en collectief is.

De inhoud van de enveloppen is elke keer anders. Op sommige dagen lees of bekijk je iets en op andere dagen ga je naar buiten om een missie uit te voeren. De missies voer je soms individueel uit en soms met elkaar.  Ze passen altijd in het dagelijkse leven, op weg naar school, het werk, de supermarkt of tijdens een wandeling. Mét respect voor de regels van een 1,5 meter-samenleving.

ACT
How To Start A Movement is een project van Merel Smitt in samenwerking met collectief De Onkruidenier. Onderdeel van ACT: Art, Climate, Transition, een Europees samenwerkingsproject rond ecologie, klimaatverandering en sociale transitie.

Tijdens How to start a movement