Theater Rotterdam feliciteert Sheree Lenting met de BNG Bank Dansprijs

Afgelopen zaterdag won Theater Rotterdam-programmeur collega Sheree Lenting de BNG Bank Dansprijs voor haar choreografie I am my ancestors wildest dreams. Wij kennen Sheree als dansprogrammeur van Theater Rotterdam, maar daarnaast is Sheree verdienstelijk choreograaf.  Dat wordt nu beloond door de jury van de BNG Bank Dansprijs met een tournee langs 10 theaters. 

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs is filmmaker, danser, choreograaf -én programmeur van Theater Rotterdam- Sheree Lenting. Dat is zaterdag 11 mei bekendgemaakt in theater Korzo. Sheree maakte indruk op de jury met haar werk I am my ancestors wildest dreams dat zij maakte bij Lloydscompany en mag door het winnen van BNG Bank Dansprijs met deze voorstelling op tour langs 10 theaters onder het format DansClick, een tournee die een bedrag van € 50.000,- vertegenwoordigt.Uit het juryrapport
Sheree Lenting is een multidisciplinaire maker en verhalenverteller met Surinaamse roots, die inspiratie put uit de Afrikaanse diaspora en in haar werk de tijdsgeest probeert te vangen. ‘De jury ziet in Sheree Lenting een nieuwsgierige, kritische maker die zorgvuldig zoekt naar een mooie, poëtische en rijke (dans)taal voor het delen van grote en kleine verhalen,’ aldus het juryrapport. ‘En ook al kunnen die moeilijk en ingewikkeld lijken, ze weet die toegankelijk te maken. De jury meent dat er nog veel meer potentieel in deze maker ligt te wachten. Sheree heeft nog veel meer verhalen te vertellen, op allerlei manieren. Wij zijn daar benieuwd naar. De jury hoopt dat de BNG Bank Dans Prijs 2024 haar carrière die verdiende zet kan geven.

Wij feliciteren Sheree van harte met deze prijs en kijken uit naar 26 november 2024 wanneer DansClick met I am my ancestors wildest dreams te zien is bij Theater Rotterdam. (lees meer)