Theater Rotterdam zoekt een 1e Inspiciënt

Als 1e inspiciënt bij Theater Rotterdam beïnvloedt je de ervaring van de bezoekers. Je werkt met je hoofd, je handen en je hart om mensen een onvergetelijke beleving te bieden. Thuis in Rotterdam en op tournee door Nederland (en soms daarbuiten). Geen dag is hetzelfde. Bij ons krijg je de kans om met licht, geluid, video en decor de voorstellingen tot leven te brengen. Om als meewerkende leidinggevende een team van professionals aan te sturen en te inspireren. Dat vergt veel creativiteit, technisch inzicht en verantwoordelijkheid. Je komt terecht in een vernieuwende en vooruitstrevende organisatie waar je veel mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.  

Over jouw werkzaamheden

De 1e inspiciënt is (mede)verantwoordelijk voor: 

 • de coördinatie en technische realisatie van eigen theaterproducties, bezoekende voorstellingen en
 • verhuringen.  
 • het technisch juist laten verlopen van voorstellingen.
 • het onderhoud van (podium technische) inventaris van het gebouw.
 • toezicht en preventie inzake arbeidsomstandigheden 

Als meewerkende leidinggevende instrueer, motiveer en corrigeer je een team van technici en andere betrokkenen, waarbij je een kort lijntje hebt met het afdelingshoofd en de technisch producent. Je signaleert problemen op de werkvloer en neemt maatregelen. Je bent in staat tot het (mede) bedienen van technische installaties, waaronder de trekkenwandinstallatie, en bent daartoe gecertificeerd. Technische plannen en tekeningen kun je interpreteren en verwerken tot een realistische inzet van medewerkers en middelen. Je coördineert het (laten) opbouwen en afbreken van technische faciliteiten; het laden, lossen en vervoeren van decors, technische installaties en hulpmiddelen, en het archiveren en opslaan van materieel en documenten. Je pleegt onderhoud aan aanwezige geluids-, video-, en belichtingsapparatuur, rigging-materiaal, decors en attributen; helpt mee met het ontwikkelen van technische oplossingen en het adviseren over investeringen in de theatertechniek.  

Over ons

Theater Rotterdam maakt en toont theater op het snijpunt van verschillende genres en disciplines. Op die manier geven wij uitdrukking aan de maatschappelijke onderwerpen en artistieke ontwikkelingen van deze tijd. Net als Rotterdam zijn wij altijd in beweging. Wij bevragen tradities en systemen, houden onszelf en anderen een spiegel voor. Theater Rotterdam viert diversiteit en brengt verschillende stemmen, perspectieven, theatervormen en talen samen. Omdat wij geloven in een nieuw wij. Laat je verwachtingen los, omarm de verschillen en leer van elkaar. 
 
Je komt terecht in een hecht team van professionals, van jonge talenten tot oudgedienden met bakken ervaring. Hoewel we zelfstandigheid belangrijk vinden, weten we dat je alleen samen tot grootse prestaties komt. We moedigen aan dat je elkaar inspireert en verder helpt. Crew mentality noemen we dat! 

Wat wij bieden

 • Salaris gebaseerd op schaal 7 (max. €4324,- bruto) van cao Toneel en Dans
 • Lerende organisatie, met veel mogelijkheden om jezelf en je kennis te ontwikkelen
 • Unieke combinatie van het maken en draaien van voorstellingen
 • Afwisselende baan op twee bijzondere locaties in het centrum van Rotterdam  

Geschikte kandidaten kunnen zo snel als mogelijk bij ons beginnen. Het betreft in eerste instantie een contract voor één jaar. Maar het is onze intentie om daarna een contract voor onbepaalde tijd aan te gaan. 

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als theatertechnicus; bij voorkeur als leidinggevende
 • Je bent een vriendelijke, gezellige collega die zowel zelfstandig als in teamverband kan werken
 • Je bent creatief en proactief, en denkt graag mee in oplossingen  
 • Je bent bereid om jezelf te blijven ontwikkelen, onder meer door opleidingen te volgen 

Heb je andere competenties die jou tot een geschikte kandidaat maken? Of denk je dat je om andere redenen een aanvulling voor ons team kunt zijn? Heel goed, wij gaan graag met je in gesprek. 

Interesse?

Ben jij geïnteresseerd in de baan van 1e Inspiciënt? Denk jij dat je verantwoordelijke rol kan spelen binnen het team Techniek van Theater Rotterdam? Of heb je wat meer informatie nodig? Neem direct contact op met Sebas van Haperen via 010-4044111 of reageer hier op de vacature.