‘Ik maak van de theaterzaal een concertzaal’

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Khalid Amakran

Stephan Maaskant
Programmeur Rotown / Motel Mozaïque


“Kan een theaterzaal ook functioneren als concertzaal? Jazeker! Zodra het zaallicht dooft en de spot aan gaat, maakt het niet meer uit wat er buiten de zaal gebeurt. Dan is de grote zaal van Theater Rotterdam een popzaal. Het geluid is goed, de ruimte is mooi én we hebben een bar in de zaal.

Dat we concerten kunnen organiseren in Theater Rotterdam, weten we al sinds Motel Mozaïque Festival er neerstrijkt. Maar ook voor losse concerten komen mensen naar het theater. Sinds de sluiting van enkele grotere popzalen in de stad voelden we als Rotown de urgentie om buiten Rotown concerten te programmeren. Dus ook in de grote zaal van Theater Rotterdam.

Verwacht daarbij niet enkel artiesten die een theatertour doen met luisterliedjes als Rotown iets programmeert. De stoelen kunnen ook de zaal uit, wat we dus regelmatig doen. Daardoor komt echt ieder muziekgenre tot z’n recht in de grote zaal. Theater Rotterdam is daarmee een mooie aanvulling op het palet van popzalen in de stad.”

Terug naar overzicht