Ritzah Statia genomineerd voor The Story of Travis

Ritzah Statia is genomineerd voor de Colombina voor haar rol in The Story of Travis, van Theater Rotterdam en Well Made Productions. De Colombina is de prijs voor de meest indrukwekkende bijdragende vrouwenrol en daarmee een van de belangrijkste toneelprijzen van ons land. De uitreiking vindt plaats op zondag 17 september 2023 tijdens het Gala van het Nederlands Theater. 

Statia is een fysiek theatermaker, urban danser, mimer en spokenword performer. In The Story of Travis speelt ze de rol van ‘Ma’.

De Nederlands Toneeljury over Ritzah: Met de virtuoze fysicaliteit die Ritzah Statia op een sublieme wijze koppelt aan haar spel en vertolking tilt ze haar rol in The Story of Travis naar een ander plan. Het verdriet om een verloren dochter wordt door haar geloofwaardig invoelbaar gemaakt evenals de kracht om als familie door te willen gaan. Zij ademt de overtuiging van het “we shall overcome” dat zo kenmerkend is voor zwarte families en hun veerkracht.

Eerder werd al bekend dat The Story of Travis, in regie van Romana Vrede, geselecteerd is als een van de 11 meest indrukwekkende theaterproducties van dit moment en daardoor te zien is tijdens het Nederlands Theater Festival in september. Ook de Wijkjury Amsterdam selecteerde de voorstelling als de "Keuze van de Wijkjury".

Over de makers
The Story of Travis is een productie van Theater Rotterdam en Well Made Productions. De initiatiefnemers zijn vijf zwarte vrouwen; een unicum in het theaterlandschap. De crew bestaat uit Ellen Tjon A Meeuw (zakelijke productie) en Samora Bergtop (artistieke productie) van Well Made Productions, die voor deze nieuwe toneeltekst wederom samenwerkten met schrijver/scenarist Esther Duysker. Regisseur Romana Vrede gaf het familieverhaal haar unieke signatuur mee en Alida Dors (artistiek directeur Theater Rotterdam) tekende voor de choreografie.

The Story of Travis komt terug!
The Story of Travis is te zien tijdens het Nederlands Theater Festival. Dit vindt plaats van 7 t/m 17 september 2023 in Amsterdam. Exacte speeldata worden binnenkort bekendgemaakt. De kaartverkoop start in juli. In seizoen 2024-2025 gaat de voorstelling in reprise. Meer info