Nederlandse pdiumkunsten in actie voor de kinderen van Gaza

Voor de kinderen van Gaza is er letterlijk en figuurlijk geen uitweg. Er is honger, dorst, het lawaai van vliegtuigen, drones, bombardementen en de altijd aanwezige dood. Ze zijn op de vlucht, maar waarheen?

In deze chaos zijn de theatermakers van Ayyam Al Masrah (Theatre Day Productions) aan het werk; in de overvolle scholen, in de opvangkampen of op straat.  Ze creëren een plek waar verdriet, verlies en angst wordt gedeeld. Waar gespeeld wordt als woorden tekortschieten. Waar gelachen wordt, kinderen ontspannen en zich even herinneren hoe het is om kind te zijn.

Wij, gezelschappen, theaters en makers uit de gehele breedte van de Nederlandse podiumkunsten, begrijpen hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Juist nu. Daarom vragen wij om de Palestijnse makers te ondersteunen hun helende werk voort te zetten en workshops te blijven geven. We garanderen dat elke cent die gedoneerd wordt bij de makers in Gaza komt en dus bij de kinderen van Gaza.

Doneer direct

De actie is ondertekend door: Theater Artemis, De Toneelmakerij, Het Laagland, HNTjong, Sonnevanck, Het Houten Huis, De Bonte Hond, De Horde, Ministerie van Onverrichte zaken, Max Tak, De Gasten, De Dansers, De Stilte, Het International Danstheater, SALLY, Dansgezelschap Maastricht, Holland Opera, Theater Rotterdam, Het Nationale Theater, Internationaal Theater Amsterdam, Theater Oostpool, Toneelgroep Maastricht, Het Zuidelijk Toneel, Theater Utrecht, Orkater, 10Children, TDP Nederland, De Krakeling, Jonge Harten Festival, Theaterbureau STIP, Theaterbureau Frontaal, Via Rudolphi, Pleintheater Amsterdam, De Schuur Haarlem, Theater Bellevue, Jeugdtheater Hofplein, Theatermakerij Enschede, Theatergroep SubSub, Amsterdamse Jeugdtheaterschool, Theaterhuis, Jeugdtheaterschool Zuid Oost, Jeugdtheaterschool Utrecht, Cie sQueezz, Theater a/d Rijn (aangesloten bij De Nieuwe Oost), Jacop Ahlbom Company, Likeminds, Feikes Huis, Warme Winkel, Schippers en Van Gucht, Dood Paard, Toneelgroep Jan Vos, Bijlmerpark Theater, Musicalmakers, Theatergezelschap Female Economy, Mads Wittermans Producties, 2Turvenhoog, Wunderbaum, Nicole Beutler Projects, VeenFabriek, Rose Stories, Tafel van Vijf Muziektheater, De Theatertroep, Stichting Marjolein van Heemstra, Troupe Courage, PStheater