© Willem de Kam

Mathieu Wijdeven & Naomi van Hout

Ooit overwoog Naomi van Hout om naar de kunstacademie te gaan, maar ze werd plastisch chirurg. Theatermaker Mathieu Wijdeven is geïntrigeerd door dit beroep en vraagt zich af of het de kijk op schoonheid beïnvloedt. Hij ontmoet Naomi in deze aflevering van OFFBEAT Tijdens een wandeling door de beeldentuin van Atelier van Lieshout.

TEKST: FAY VAN DER WALL
In het gesprek geeft Naomi een inkijkje in de intrigerende manier waarop onze lichamen kunnen bepalen hoe we ons voelen. Het zijn complexe kwesties en kwetsbare onderwerpen, waar zij als arts die o.a. gespecialiseerd is in gender-operaties, mee te maken heeft. Mathieu en Naomi delen een grote interesse voor andermans verhalen, of die nu op straat of op de operatietafel verteld worden. Daarnaast is hun wederzijdse liefde voor beeldende kunst is een mooie aanleiding om het te hebben over schoonheid. Want wie bepaalt eigenlijk wat schoonheid is? 

 

 

 

 

OVER MATHIEU
Mathieu Wijdeven (Tilburg, 1991) studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie Maastricht als theatraal performer. Zijn werk begint vanuit een fascinatie voor de symbiotische relatie die mensen aangaan met objecten. Via abstracte sculpturen nodigt hij het publiek uit om over persoonlijke en existentiële thema’s na te denken. Daarnaast vormt hij samen met Nick Bos het collectief Firma Draak en speelde hij onder andere bij performance collectief URLAND, regisseur Davy Pieters en Tryater.