‘Mezelf ontplooien’

Wat doe ik hier? Een simpele en tegelijk levensgrote vraag die we (ons) als Theater Rotterdam graag stellen. Zingeving is immers de brandstof van alle kunst. In de portrettenserie Wat doe ik hier vertellen mensen die dichtbij ons staan over hun relatie met Theater Rotterdam, hun plek in de wereld en hun kijk op het leven. Door de ogen van anderen, leren we onszelf kennen.

Tekst: Ellen Mannens | Foto: Khalid Amakran

Aida Hadzic
Productiemedewerker en publiekswerver Women Connected 
Oud-deelnemer Stille Heldinnen Disco

“In april deed ik voor het eerst de productie van De Stille Heldinnen Disco van Women Connected, een voorstelling gemaakt met Rotterdamse vrouwen van alle culturen en achtergronden. Jarenlang was ik een van de deelnemers van de Stille Heldinnen Disco en nu was ik ineens productiemedewerker. Ik heb er geen opleiding voor gedaan, heb geen ervaring en toch ontving Theater Rotterdam ons met veel respect. Ze dachten mee, hadden geduld en gaven ons vooral de ruimte om te leren en onszelf te ontplooien.

Niet alleen wij als beginnend productieteam kregen daardoor een kans. Ook de vrouwen die meespeelden én ons publiek. Allemaal vrouwen die niet snel naar het theater zouden komen, laat staan zelf in een voorstelling zouden spelen.

Dat vind ik mooi. Ik hoop dat Women Connected deze vrouwen hetzelfde brengt als het mij heeft gebracht. Dankzij de voorstelling heb ik geleerd dat taal geen barrière hoeft te zijn en dat ik meer kan dan ik dacht.

Nu ik werk als productiemedewerker, heb ik geleerd me in te leven in een ander en te begrijpen waarom we de dingen allemaal anders aanpakken. Dat vind ik aan de ene kant knap van mezelf, maar aan de andere kant ben ik ook heel blij dat ik bij Women Connected én Theater Rotterdam die mogelijkheid heb gekregen.”

Terug naar overzicht