Cake+

"Cake, maar iets plus."

Het is een soort Antilliaanse delicatesse. Je moet cashewnoten taart hebben op je tafel bij je feest, want anders klopt het niet. Ik maal ze zelf en dan doe ik het ook grof, zodat je die cashewnoten echt kan proeven. Het is niet papzacht.

Ik probeer vaak oude recepten uit en geef er dan een eigen draai aan. Zo neem ik mijn cultuur ook mee naar deze tijd. De naam cake plus heb ik bedacht omdat ik meer dan taarten maak. Dus cake, maar iets plus.

Het is iets dat gebeurd is met onze voorouders. Iets dat ons heeft gemaakt wie we zijn. Het zegt heel veel over hoe sterk ze waren. Ik gebruik het in mijn leven van nu. Als zij dat konden overleven, dan kan ik dit wel. Wat wij moeten doen, is niks in vergelijking. Ik zou dingen niet zomaar aannemen. Dat vind ik nou sterk. Natuurlijk kan iedereen ertegenin gaan, maar is dat slim op dat moment? Eigenlijk is dat best wel krachtig. Dat ze dat konden meemaken en toch overleven.

Ik denk aan een chocoladetaart en dan een zachte crème erboven op. Dat stevige omdat wij zo ver zijn komen. Dat zoete omdat we dat verdiend hebben. We hebben toch hiernaartoe gewerkt. Samen. Samen zijn we er wel gekomen.

Sieghayra Jops