Cutebizz

"In een woord: Dawet."

Ik houd ervan om een eigen twist aan dingen te geven. Mijn vader kwam ook altijd met die twist. Dan zei hij: "Laten we er kokos of chocolade bij gooien. Dat stond dan niet op het recept hè, dat verzon hij dan zelf.

Ik doe echt alles met Dawet. Letterlijk alles. Dawet is een Surinaams - Javaans kokosdrankje dat met citroengras wordt gemaakt. Het is hartstikke zoet, maar héél lekker. En het is roze. Ik houd van de kleur roze. Dawet komt dan ook zeker terug in mijn Keti Koti gebakje. 

Eerst heb ik mij gericht op het maken van klassieke Amerikaanse taarten. Toen ben ik mij gaan afvragen: wat vind ik echt lekker? Wat maakt het 'Kim'? Ik heb een Surinaamse achtergrond, waarom ga ik niet proberen om aan dat soort taartjes Surinaamse smaken toe te voegen? 

Het zou fijn zijn als Keti Koti erkend wordt als een officiële feestdag. De geschiedenis van Keti Koti bestaat niet alleen uit de voormalig tot slaafgemaakten, meerdere culturen hebben hun aandeel hierin gehad. Vanuit erkenning en respect, kan heling plaatsvinden. Vanuit heling kan er samen gebouwd worden naar iets mooiers.

Kimberley Roos