The Sweet Bar

"Een zachte limoensmaak, met mijn vanille." 

Elke keer wanneer ik de deur uitloop en de deur op slot doe, denk ik: "Dit is van mij, ik heb het echt gedaan." Ik weet waar ik begonnen ben. Ik weet waar ik sta. Ook al ben ik er nog niet, ik voel wel dat het eraan komt.

Ik vond cheesecake heel lekker en ik dacht: "Waarom doe ik het niet samen met mijn Magnum Pops?" Ik probeerde het. Ik proefde het. Het werkte gelijk. De kunst is de smaak. Alles heeft een eigen recept. Ik gebruik heel vaak vanillestokjes. Dat maakt mijn dingen superlekker. Bij ons Marokkanen zijn kruiden heel belangrijk. Ik denk dat ik daardoor echt veel test en mix. 

Ik wil dat het goed is, maar ook snel gaat. Ik merk dat ik daarom nachten doorwerk. Ik denk steeds van hoe kan ik het makkelijker maken? Hoe kan ik het sneller maken? Het is niet dat ik denk van ik kan nu even in de zon zitten. 

Vrijheid betekent voor mij je vrij voelen, niet ergens vast aan zitten, niet bang zijn. Als iemand vrij is, is het een soort van opluchting. Ik wil iets fris maken. Vrijheid voelt voor mij ook als fris aan. Een zachte limoen smaak, met mijn vanille. 

Ikram Abed