Sanne Donders

Father

Theater Rotterdam: ISK
di 14 mrt - vr 17 mrt

Theater Rotterdam werkt dit jaar opnieuw samen met leerlingen van Internationale schakelklassen. Dit jaar maken zij FATHER, een voorstelling over het hebben en missen van een vader.

In FATHER vertellen dertien ISK-leerlingen het waargebeurde verhaal van een vader en zoon die met hun vliegtuigje neerstortten in het Calandkanaal te Rotterdam. Wat is daar gebeurd? En hoe heeft het zover kunnen komen? Aan de hand van zelfgeschreven teksten en fysieke scènes, onderzoeken de leerlingen de band met hun eigen vader. Wat betekent het om een vader te hebben of juist te moeten missen?

FATHER is de vijfde voorstelling in deze reeks en onderdeel van het ISK-project. Een initiatief van Theater Rotterdam om een podium te bieden aan leerlingen uit Internationale schakelklassen die nog maar net in Nederland zijn. Deze leerlingen volgen naast de reguliere lessen een intensief taalprogramma. Als het programma na 2 jaar is afgerond volgt de overstap naar het reguliere voortgezet onderwijs.

Let op! Deze voorstelling maakt gebruik van stroboscopische effecten. 

Voor docenten
Bij deze voorstelling is educatief materiaal beschikbaar. De lesbrief downloaden. 

Team

Spel Ahmed Al-Shaker- Ahmet Gündüz, Andreja Ruzgaite, Alara Umurlu, Alina Gumaniuc, Dailyn Rodríguez, Haya Zaghloul, Khulood Jbah, Martin Raedovskiy, Noor Hamad, Polina Letenko, Yazan Othman en Zikiriat Garage Regie Jasper Vaillant Regieassistent Bram Kemme Decor John Thijssen en Noa Muller Techniek Wim Bechtold Kostuum Sara Hakkenberg en Karin van der Leeuw Productie Annekoos Logtenberg, Denise de Hoog en Mynou van der Linden Mogelijk gemaakt door de afdeling Educatie & Interactie van Theater Rotterdam Met speciale dank aan alle ISK-afdelingen van Rotterdam Designcollege, OSH Hugo de Groot, Wolfert College, Zuiderpark College, Olympia College en RVC de Hef Deze voorstelling is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit Gemeente Rotterdam en OCW (regeling Cultuurcoach)