Foto: Mark Engelen | Bewerking: Het Echte Werk

So Far So Good

WAT WE DOEN | Theater Rotterdam
vr 9 jun - zo 24 sep

De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of is dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Met een ensemble van professionele dansers en jonge bewegers maakt Donna Chittick een continue choreografie achter (en tegen) de winkelruit. Binnen laat Floris van Delft zijn acteurs op het scherpst van de snede gesprekken voeren over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit.

So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). In juni 2023 ging So Far So Good in première. Vanaf medio september tot en met begin december 2023 toert So Far So Good door het land.

Ook in dit nieuwe project werken we intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de maatschappij en framing in de media.

"De adrenaline is voelbaar in deze theatrale reconstructie van coronarellen in Rotterdam"
★★★★☆ - Volkskrant 

So Far So Good is geschikt voor 14 jaar en ouder. Er wordt tijdens de voorstelling gebruik gemaakt van een stroboscoop.

Team

Tekst en regie Floris van Delft Choreografie Donna Chittick Artistiek advies Alida Dors Regieassistentie Boyd Grund Spel Piet Kooij, Dennis Rudge en Ghislaine van IJperen Dans Leonarda Lovrekovic, Teresa Moquenco Costa en Waikuma Pentury Muziek Simone Giacomini Decorontwerp Robin Vogel Lichtontwerp Mike den Ottolander Kostuumontwerp Sara Hakkenberg Technische productie en lichttechniek Remko van den Ende Geluidstechniek Jaap Schledorn Uitvoering kostuums Kostuumatelier Theater Rotterdam Productieleiding Elise de Fooij Projectcoördinatie Judith van Hemert Coördinatie en begeleiding jongerenprogramma Rachid Benhammou Marketing en communicatie Marloes Reuderink, Marisa Santos da Cruz en Špela Semion Campagnebeeld foto Mark Engelen en Campagnebeeld ontwerp Het Echte Werk Zakelijke leiding Aziza Sbiti Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, VriendenLoterij Fonds In samenwerking met De Rotterdamse Douwers, Stichting Jongeren op Zuid (JOZ), Stichting Maaszicht, Stichting Samen Ondernemend Leren (SOL) Met speciale dank aan de deelnemers van ons jongerenprogramma Aaliyah, Adam, Daniela, Darcy, Dave, Jeffrey, Jeraily, Kayleigh, Leonida, Marley, Selenay, Semei, Stefanique, Sunaida, Thierry, Timo, Yasin