Mo Alzoabi

SPOKEN Awards on Tour

Stichting SPOKEN
za 22 apr 20:30 - 21:25
  • 22 apr
    20:30 - 21:25
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Krijn Boon Studio

Het is alweer ruim een jaar geleden dat de tour van de winnaars van de SPOKEN Awards voor het eerst in het theater stond. Vijf spoken word kunstenaars wonnen in het Rotterdamse Luxor Theater een SPOKEN Award. Na de finale in 2019, de derde editie van dit awardstraject organiseerde Stichting SPOKEN een theatertour met winnaars van 2019 en eerdere edities. Een greep uit de winnaars van afgelopen finales gaat nu voor het eerst samen de theaters langs met De SPOKEN Awards on Tour in een regie van Rotterdamse theatermaker Tjon Rockon. In deze editie: Zaïre Krieger (was o.a. te zien in tv-programma Dream School), Gilles Renard, Marrit Jellema, De 1’3 (Roads) en Guus van der Steen! Zaterdag 22 april landen zij in Theater Rotterdam.

De SPOKEN Awards On Tour!
Spoken word is een mix van hiphop en poetry die in de jaren ’60 ontstaan is in de Verenigde Staten. De setting van de theatershow De SPOKEN Awards On Tour laat de roots van het genre zien. Te midden van een hiphop ‘cypher’ (Engels voor ‘kring’, waarin de performers vroeger op de straten van New York elkaar hun stukken lieten horen) treden de artiesten op voor het publiek én elkaar, en ondertussen vertellen ze over de boeiende geschiedenis van het genre.
 
Stichting SPOKEN en de SPOKEN Awards
Sinds 2015 zet Stichting SPOKEN zich in als ambassadeur van het genre spoken word. Met om het jaar een SPOKEN Awards traject en een SPOKEN Show zet het nieuw én bestaand talent in de schijnwerpers en dient het als netwerk om collectieven, kunstenaars, clubs en theaters met elkaar in verbinding te brengen. En nu dus voor het eerst ook een theatertour! Tijdens de SPOKEN Awards worden prijzen uitgereikt in de categorieën Storytelling, Comedy, Lyrics, Poetry en Gospel en er is een Gouden SPOKEN Award.