17e NK Turks Volksdansen

Stichting Turks Volksdansen
De Dansweek 2023
zo 4 jun 17:30 - 20:30
Welke dansgroep mag zich Nederlands Kampioen Turks Volksdansen noemen?
  • 4 jun
    17:30 - 20:30
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Stichting Turks Volksdansen heeft de eer om dit jaar de 17e Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen te organiseren. Stichting Turks Volksdansen is sinds 2004 de enige organisatie die in Nederland deze kampioenschappen organiseert. 

De benoeming van de beste dansgroep van de 17e editie gebeurt door een deskundige jury, afkomstig van het Internationaal Danstheater uit Nederland en door vakjuryleden uit België, Duitsland en Turkije.  

De Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen hebben een groot effect op de verbetering van de kwaliteit van Turkse dans in Nederland, zowel op choreografisch als op technisch gebied. Door de competitie worden de dansgroepen uitgedaagd zich te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Daarbij spelen de landelijke uitstraling en hoge status van het evenement binnen de danswereld een grote rol. 

De kracht van de dans laat hier haar sterke kant zien. Aan deze kampioenschappen doen niet alleen Turkse dansers mee, de groepen bestaan uit Nederlanders, Koerden, Azerbeidzjanen, Duitsers en Belgen. Zo brengen de Nederlandse Kampioenschappen Turks Volksdansen diverse volkeren bij elkaar. 

Naast Turkse volksdans-presentatie, zijn er tussendoor ook acts zoals Hiphop en andere culturele dans. 

De winnaars van 2022 “Volksdansgroep Dillere Destan” uit Brussel (zie foto in de header). De 24 dames hebben met de dansstreek Artvin (zwarte zee) met overtuiging de eerste prijs gepakt.