Foto: Eliot Lambert

ALMA

Fabrice Murgia & Peggy Lee Cooper (BE)
zo 21 mei 15:30 - 18:00
Verrassende show vertaalt Faust naar tijdperk van ongegeneerd hyper-narcisme
  • 21 mei
    15:30 - 18:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote Zaal

Muziektheatervoorstelling ALMA neemt je mee naar het hart van een universum, geïnspireerd door Goethes Faust. 

Regisseur Fabrice Murgia en dragqueen Peggy Lee Cooper vertalen de Faust-mythe naar de wereld van reality-tv en creëren een zwoele voorstelling die speelt met de codes van muziek, theater, audiovisuele elementen, sensatie en cabaret. In ALMA neemt Fausts pact met de duivel een eigentijdse en verrassende wending. 

In een tijdperk waarin we onszelf voortdurend in scène zetten, waarin we onszelf tot een merk reduceren om "geliefd" te worden en waarin ons leven een fictie is, krijgen beroemdheid, verschijning en uiterlijk de overhand op talent, kennis en innerlijke rijkdom. 

De show ALMA stelt de kwetsbaarheid van het streven naar succes ter discussie. Een "prachtige" spiegel van de hedendaagse maatschappij.

 

Dagticket voor 35 euro
Op één dag O. valt zoveel te zien. Koop een dagticket en maak je eigen O. beleving van vroeg tot laat, all over Rotterdam!

“Fabrice Murgia keert terug naar O. en deze keer met zijn eigen vertaling van Faust. Het belooft een wervelende (drag)show te worden."

Guy Coolen, Artistiek directeur O.

Team

door Fabrice Murgia en Peggy Lee Cooper met Peggy Lee Cooper, Vanessa Van Durme, Aleksei Von Wosylius en Sarah-Louise Young muziek Matthieu Vandenabeele, David Maes en Tricity Vogue tekst Fabrice Murgia en Peggy Lee Cooper pianist Matthieu Vandenabeele en Emmanuel Delcourt drummer Sasha Toorop en Matthieu Vandenabeele trompettist Greg Houben licht, video en scenografie Giacinto Caponio algemeen en toneelmeester Marc Defrise lichttechnicus Emilie Schoumaker en Emily Brassier geluidsontwerp en directie Matthew Higuet en Hubert Monroy productieassistent Jenifer Rodriguez distributie Frans Brood Producties