Foto: Jésula Toussaint Visser

RIDCC Brings Back Lunatics and Poets

wo 21 jun en za 24 jun

Ook deze jubileumeditie presenteert RIDCC (Rotterdam International Dance Choreography Competition) de gastprogrammering RIDCC Brings Back: oud-deelnemers die zich de afgelopen jaren sterk hebben ontwikkeld en met wie RIDCC een sterke verwantschap voelt, krijgen een plek op het event. 

In 2018 won het choreografenduo Anna Jacobs en Hanna Van Der Meer, aka Lunatics and Poets, de Club Guy & Roni Partner Award met hun duet I am a poem, there is no way out. Sindsdien hebben Lunatics and Poets zich ontwikkeld tot een van de meest in het oog springende en succesvolle jonge choreografen van onze tijd. Speciaal voor RIDCC 2023 presenteren ze hun prachtige werk The People Look Like Flowers At Last; een visueel, multidisciplinair, sterk werk dat in corona-tijd speciaal voor Club Guy & Roni werd gecreëerd, maar door de pandemie nog niet haar weg naar het toneel heeft gevonden. De première vindt plaats tijdens RIDCC 2023.

"The People Look Like Flowers At Last is een voorstelling over het niet willen definiëren van Het Einde. We volgen verschillende mensen die zich in het tussenstation bevinden voor de volgende fase van hun ervaring. Sommige komen uit het donker en eindigen in een nieuwe onduidelijke ruimte, anderen transformeren op magische wijze en worden in het volgende hoofdstuk van hun leven gezogen.” - Lunatic and Poets

Lunatics and Poets is een creatieve studio gevestigd in Amsterdam, opgericht door Anna Jacobs en Hanna van der Meer. Ze maken werk voor theater, film en installatie waarin choreografie, beeldende kunst en mode samensmelten. Hun werk weerspiegelt de huidige tijdgeest en is diep geworteld in de samenleving. Door middel van beweging en mode geven ze vorm aan vergankelijke identiteiten, emoties en overtuigingen. Ze spreken een nieuwe universele taal van gebaren, bewegingen en beelden, rechtstreeks uit het dagelijks leven. Het is poëtisch en absurd, licht en donker tegelijk.

Meer over RIDCC