foto Joris van Bennekom

Midzomernachtsdroom

Theater Oostpool / Introdans / Phion / Daria Bukvic
vr 22 sep en za 23 sep
“De beste Shakespearebewerking in jaren” NRC

Shakespeares romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt in het Athene van 1600, waar het leven draait om productiviteit.

In de stad geldt al dertig jaar een verbod op slapen. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan die dwang. Ze vluchten het bos in, waar ze voor het eerst in slaap vallen. In een droomwereld met mythische boswezens en amateurtoneelspelers geven ze zichover aan de krachten van  verbeelding en liefde.

Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en orkest Phion, speelden Midzomernachtsdroom al met veel succes in Oost-Nederland. Nu is het theaterspektakel ook te zien in de rest van het land.

"Een wervelende en bijzonder geslaagde show”
“Dit is het diverse Nederland van de toekomst in actie.”
★ ★ ★ ★ ★ Elsevier

“Droomhuwelijk van entertainment en engagement”
“De beste Shakespearebewerking in jaren”
★ ★ ★ ★ NRC

“Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater”
“Een theatrale explosie”
★ ★ ★ ★ Trouw

Extra

Midzomernachtcast

Deze vierdelige podcast is gemaakt naar aanleiding van de voorstelling Midzomernachtsdroom: een ode aan fysiek contact, liefde, feesten, en kunst. Kortom: alles wat we de afgelopen paar jaar hebben gemist.

In deze podcast gaan Anouk Keizer, experimenteel psycholoog aan de Universiteit van Utrecht, en Amazonia Monguya, student Business en Media, met elkaar in gesprek over fysiek en digitaal contact na de coronapandemie. Een podcast door Vinny Tailor.


Team

tekst William Shakespeare bewerking Vera Morina regie Daria Bukvić muzikaal concept Joris Nassenstein choreografie Regina van Berkel scenografie Marloes en Wikke met Fahd Larhzaoui, Michiel Blankwaardt, Jatou Sumbunu, Shelley Bos, Armand Rosbak, Alkan Cöklü, Lotte Driessen, Tommie Kinneging, Ezra Koppejan, Sidar Toksöz, Ayisha Siddiqi en Ziggy Knel