Pinocchio Effect

Scapino Ballet Rotterdam / Cecilia Moisio / MAAS theater en dans
wo 20 dec - do 28 dec
Een dansvoorstelling voor de hele familie over leugens en de gevolgen daarvan

Een familievoorstelling voor iedereen tussen de 10 en 110 jaar vol humor en ernst over iets dat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk, en waarover? Pinocchio Effect is een spannende samenwerking tussen theatermaker Cecilia Moisio, Maas theater en dans en Scapino. 

Zowel ouders als kinderen liegen tegen elkaar, maar vaak liegen we ook tegen onszelf. Meestal zijn dit leugens om bestwil, maar soms ook bedrieglijke leugens. En terwijl sommigen zonder voorbehoud liegen, blijven anderen zich schuldig voelen. Zelfs online doen we ons vaak anders voor dan we zijn. Waar komt deze drang om te liegen eigenlijk vandaan?

Met dans die niet kan liegen, theater, live video en botte optredens is Pinocchio Effect een voorstelling die op humoristische wijze serieuze onderwerpen aanpakt. De dansers leven allemaal samen als één familie in een huis vol geheime kamers. De gezinsleden proberen elkaar te manipuleren of aan de realiteit te ontsnappen. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en onthullen ze hun ware aard. Zet je schrap voor de absoluut slechtste show ter wereld!

In deze voorstelling wordt Nederlands gesproken / This performance contains Dutch language

Team

concept, choreografie en regie Cecilia Moisio compositie Joni Vanhanen performance Yulia Kalinchenko, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz en anderen