foto Hans Withoos

Swan Lake

Introdans
do 8 feb 20:00 - 22:00
Eigentijdse bewerking van de romantische klassieker
  • 8 feb
    20:00 - 22:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

125 jaar na de oerpremière is Het Zwanenmeer, op de beroemde muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski wereldwijd nog steeds een van de meest uitgevoerde balletten. Stijn Celis maakte met Swan Lake voor Bern Ballet in Zwitserland een nieuwe versie: groots gemonteerd, levendig, met humor, relevant voor iedereen van 6 tot 106 jaar oud. Die wordt nu gedanst door het complete tableau van Introdans. 

Celis zoomt in op de relatie tussen prins Siegfried en zijn dominante moeder, en op Siegfrieds verlangen om te ontsnappen aan de dwang van de monarchie. Belangrijke thema’s zijn het ontwaken van de zintuigen en de behoefte om je eigen weg te vinden. 

Swan Lake Experium
Rondom de voorstelling bieden we een speciaal Experium aan in de foyer, een interactieve totaalbeleving voor jong en oud!

Swan Lake Experium

Rondom de voorstelling bieden we een speciaal Experium aan in de foyer van Theater Rotterdam. Een interactieve totaalbeleving voor jong en oud, waarbij je al je zintuigen kunt gebruiken om Swan Lake nóg intenser te ervaren. Voel de kostuums, maak een Insta selfie in (digitaal) kostuum, luister naar de muziek en maak kennis met de personages. Dans je eigen Swan Lake duet op een danstapijt, maak het decor en speel met het lichtontwerp. In de pauze leer je een korte choreo aan en na afloop is er een Meet & Greet met enkele dansers!

Neem een kijkje – entree is gratis.

Team

muziek Pjotr Iljitsj Tsjaikovski choreografie Stijn Celis