BAS. wat je moet weten om te leven | 10+

BOG. / hetpaleis
ma 1 apr 16:00 - 17:00
Een voorstelling van muziek en taal over wat echt belangrijk is
  • 1 apr
    16:00 - 17:00
    2e paasdag
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

In verband met een technische storing wordt deze voorstelling helaas geannuleerd. Met kaartkopers wordt contact opgenomen.

Alle hoofdsteden van de wereld. Alle onderdelen van een fiets. Alle betekenissen van het woord ‘niets’. Hoe vleermuizen eigenlijk met elkaar communiceren. En bomen.

In BAS. buigt BOG. zich over de basis, de baslijn, de grondtoon van het leven. Wat moet een mens weten om te kunnen leven? BOG. heeft die vraag gesteld aan veel jongeren en volwassenen en maakte daarmee een talige, muzikale theatervoorstelling als een popconcert die zaagt aan de stoelpoten van “wat je nu eenmaal hoort te weten”. BAS. Is een oproep om zelf na te denken over wat er echt belangrijk is.

In de pers

"Een glimlach van oor tot oor, wijd opengesperde ogen om te zien hoe mooi er wordt gespeeld en het verlangen om zinnen en beelden in je brein te beitelen: dat is wat BAS. met je kan doen."
De Standaard

"BAS. ontpopt zich tot een geweldig onvoorspelbaar uur aan (meta)theater voor tienplussers, dat bloedserieus gespeeld wordt en daardoor tussen alle vrolijke ongein vaak ook heel kwetsbaar wordt."
- Theaterkrant

"BOG. maakt duidelijk dat je nog zoveel kunt weten, maar dat het er uiteindelijk niets toe doet. Iedereen probeert maar wat, faalt soms volledig, en krabbelt vervolgens weer op."
- Parool

Team

concept BOG. (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen) tekst en spel Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, Annet Malherbe, Ludwig Bindervoet dramaturgie Roos Euwe, Jade Assink (stage) eindregie Carly Wijs scenografie Theun Mosk muziek Adriaan Van de Velde en Lander Gyselinck kostuum Rosa Schuetzendorf coproductie Hetpalais