Jan Hoek

1000+1 nacht | 8+

De Toneelmakerij / Sadettin K
za 11 nov 19:30 - 21:00
Muziektheater over de noodzaak van fantasie en wetenschap
  • 11 nov
    19:30 - 21:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

De verhalen van Duizend-en-een-nacht kennen we vooral van de sprookjesachtige Disney-films zoals Aladdin, Sinbad en Ali Baba en de veertig rovers. De Toneelmakerij en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz gebruiken deze eeuwenoude vertellingen als inspiratie voor de nieuwe muzikale familievoorstelling 1000+1 nacht. Laat je betoveren door de kracht van verhalen. Voor iedereen vanaf acht jaar.

Layla ligt in het ziekenhuis. Ze slaapt, heel diep. Vader Ersin zit dag en nacht aan haar bed en vertelt haar de verhalen uit Duizend-en-een-nacht. Iedereen in het ziekenhuis luistert mee, van de hoofdarts tot de schoonmaker. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Stoere krijgsters bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dobberen ze langs onbewoonde eilanden en dwalen ze door sprookjessteden. Het ziekenhuis en de fantasiewereld lopen steeds meer door elkaar. Wat zeker is: zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

De Toneelmakerij en Sadettin K slaan de handen ineen om het stof van een klassieke raamvertelling af te blazen en een ontroerende familievoorstelling over de betoverende kracht van verhalen te maken. 

Team

Tekst Sophie Kassies Regie Paul Knieriem Dramaturgie Paulien Geerlings Regieassistent Floyd Koster Voorstellingsleider Pieter Loman Compositie en sounddesign Kaveh Vares Decorontwerp Sacha Zwiers Lichtontwerp Gé Wegman Kostuumontwerp Jorine van Beek Spel Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Kyra Bououargane, Mark Kraan, Harun Balcı, Abdelkarim el Baz, Bitha Babazadeh