foto Jan Hoek

1000+1 nacht | 8+

DE TONEELMAKERIJ / SADETTIN K.
za 11 nov 19:30 - 21:00
Muziektheater over de noodzaak van fantasie en wetenschap
  • 11 nov
    19:30 - 21:00
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz laat zien dat wetenschap en fantasie, verstand en verbeelding allebei nodig zijn om te kunnen leven. 1000+1 nacht is ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors.

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen die hij van vroeger kent. In Layla’s verbeelding komen ze tot leven. Krijgsters bewegen mee met de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus, artsen dansen om haar bed. Ziekenhuis en fantasie lopen steeds meer door elkaar. Zonder de deskundigheid van de artsen zal Layla niet beter worden, maar zonder de liefdevolle verhalen van haar vader ook niet.

In 1000+1 nacht dompel je je onder in de verrukkelijke, eeuwenoude Vertellingen van Duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie. Daarin worden vragen opgeroepen als: Is iets dat echt is, meer waard dan iets dat in de verbeelding bestaat? Zijn emoties alleen maar stofjes in je hersenen? Kun je praten met iemand die dood is?

Team

tekst Sophie Kassies regie Paul Knieriem compositie Kaveh Vares met Sadettin Kırmızıyüz, Denise Aznam, Tomer Pawlicki, Harun Balci en anderen