foto Dim Balsem

Prima Facie

Internationaal Theater Amsterdam / Eline Arbo
vr 15 dec 20:00 - 21:50
Eline Arbo regisseert Maria Kraakman in prijswinnend toneelstuk van Suzie Miller
  • 15 dec
    20:00 - 21:50
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Grote zaal

Tessa is een meedogenloze strafrechtadvocaat, gespecialiseerd in zedendelicten. Ze heeft zich losgemaakt van haar arbeidersmilieu; nu wordt ze omgeven door oud geld en de geprivilegieerde elite

Vergeleken met haar mannelijke collega’s haalt ze de slachtoff ers van seksueel misbruik op een nette manier onderuit, vindt ze. Verdachten houdt ze uit de gevangenis door precies genoeg twijfel te zaaien. Dan confronteert een onverwachte gebeurtenis haar met de patriarchale macht van de wet en de moraal.

Met Weg met Eddy Bellegueule won Eline Arbo de Regieprijs 2020. Nu regisseert ze de harde monoloog van Suzie Miller die furore maakte op West End en Broadway met Maria Kraakman. 

Extra

Let op
Deze voorstelling bevat beschrijvingen en beelden van seksueel geweld die als confronterend kunnen worden ervaren. In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van sterke lichteffecten waaronder een stroboscoop. Deze voorstelling bevat beelden die voor mensen met emetofobie als onprettig ervaren kunnen worden.

Mocht u naar aanleiding van de voorstelling behoefte hebben om te praten, kunt u steeds terecht bij Centrum Seksueel Geweld. U kunt geheel anoniem bellen (0800-0188) of chatten. Meer informatie centrumseksueelgeweld.nl

Team

tekst Suzie Miller regie Eline Arbo met Maria Kraakman