Bart Grietens

Don't wanna touch | 14+

DOX / YOUNGGANGSTERS
wo 25 okt 20:15 - 21:15
Een uitdagende dansshow over aanraking
  • 25 okt
    20:15 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt. Door de ander, of door de omgeving. 

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, geweldadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens?

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en “actietheater”. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched?

Triggerwarnings:
Geweld: Tijdens de voorstelling zal er geweld in de vorm van ‘Stage fighting’ plaatsvinden. Dit is gespecialiseerde techniek die is ontworpen om de illusie van fysieke gevechten te creëren zonder de artiesten schade toe te brengen. Er kan tijdens de voorstelling ook nepbloed gebruikt worden om de illusie te versterken. 

Expliciet taalgebruik: Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van expliciet taalgebruik in de muziek. 

Annechien de Vocht
Annechien de Vocht is artistiek leider van YoungGangsters. Al ruim 10 jaar maakt YoungGangsters naam met ‘actietheater’: een zelfontwikkelde theatervorm waarin liefde en fascinatie voor geënsceneerd geweld wordt vertaald in voorstellingen vol slapstickgevechten, beeldspektakel en special effects. In 2019 maakte Annechien samen met DOX performers en choreograaf Guilherme Miotto de voorstelling Don’t Wanna Fight. Don’t Wanna Touch is het vervolg. 

Simon Bus
Choreograaf Simon Bus staat bekend om een bijzondere eigen bewegingsstijl. Vanuit de fascinatie voor het ongemak van het dagelijks bestaan verkent Simon Bus de (soms extreme) veer- en zeggingskracht van zijn eigen lichaam. Na als performer gewerkt te hebben met veel bekende makers zoals Dunja Jocic, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto, maakt Simon Bus vanaf 2018 ook eigen producties zoals Febris (2020) en was dit jaar in verschillende steden te zien met Three Studies.

Team

Concept en regie Annechien de Vocht Choreografie Simon Bus Performers Marius Mensink, Tano Rivers, Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo Muziek en geluidsontwerp Boris de Klerk Decorontwerp Ruben Wijnstok Lichtontwerp Martin Kaffarnik Dramaturgie Marijn van der Jagt Techniek Rik van der Veen Productieleider Vasthi Hol Kostuumontwerp Jorine van Beek & Sarah Lynn Schoon Coproductie DOX & YoungGangsters