foto Bowie Verschuuren

Breathe

KALPANARTS / MATANGI QUARTET
za 4 nov 20:15
Dans en live muziek over vrijheid ter ere van honderd jaar Simeon ten Holt
  • 4 nov
    20:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

In de Indiase filosofie en samenleving gaan de gedachten over vrijheid niet zozeer over het overmeesteren van beperkingen, terwijl dat in het Westen vaak als het belangrijkste gezien wordt. Vrijheid gaat daar vooral over innerlijke vrijheid. Individuen zijn dan niet afhankelijk van externe omstandigheden om hun vrijheid te ervaren.

In Breathe komen veel facetten van vrijheid naar voren, zoals ademruimte, bewegingsvrijheid en spontaniteit, maar ook beklemming. De geboorte van Simeon ten Holt, honderd jaar geleden, vormt de inspiratie van de voorstelling. Ten Holt is de favoriete componist van het Matangi Quartet. Het strijkkwartet begeleidt de dansers van Kalpanarts. Artistiek leider Kalpana Raghuraman combineert Indiase dansvormen met urban en hedendaagse stijlen tot een hybride danstaal. Simone Giacomini tekent voor de compositie, waarbij hij zich laat inspireren door het tranceachtige werk van Simeon ten Holt.

Team

choreografie Kalpana Raghuraman concept Kalpana Raghuraman en Gysèle ter Berg dans Laila Gozzi, Fredrik Kaiser, Manouk Schrauwen, Indu Panday/Sooraj Subramaniam en Riccardo Zandon livemuziek Matangi Quartet muziekcompositie Simone Giacomini kostuumontwerp Aziz Bekkaoui lichtontwerp & toneelbeeld Jeffrey Steenbergen dramaturgie Vincent Wijlhuizen