Poles

Guilherme Miotto / Corpo Máquina Society
vr 1 dec 20:15 - 21:15
Een choreografie voor paaldansvirtuoos Yvonne Smink
  • 1 dec
    20:15 - 21:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig Nederlands kampioen pole en maakt ook buiten de landsgrenzen furore. 

Choreograaf Guilherme Miotto geeft haar ijzersterke techniek in Poles alle ruimte, maar laat ook haar nuchtere aanpak en haar no-nonsense verschijning stralen. Met haar transparantie en vastberadenheid blos brengt Yvonne het spanningsveld rondom de paaldans op een ander niveau. In een voor paaldansers ongekende spanningsboog brengen choreograaf en performer een nieuwe visie op lichamelijkheid en intimiteit. Met een live verzorgde soundscape van muzikant/componist Isaac Poels.

Als choreograaf is Miotto gefascineerd door mensen die zich een specifieke vorm van bewegen totaal eigen hebben gemaakt. Poles is de derde voorstelling in een serie solo’s die hij maakt voor obsessieve bewegers. Eerder maakte hij Rise up voor wereldkampioen breakdance Menno van Gorp en Ball voor freestyle voetballer en wereldkampioen ground moves Nasser El Jackson.

Team

Choreografie Guilherme Miotto Performer Yvonne Smink Muziek en muzikant Isaac Poels Toneelbeeld en kostuums Anne Habermann Lichtontwerp Erik van de Wijdeven en Guilherme Miotto Dramaturg Moos van den Broek Artistiek assistent Varenka Theunynck Instinctive Performance coach Merlijn De Meyer Engelbeen