foto Anisa Xhomaqi

Koning Gilgamesj | 8+

DIEHELEDING / CHARLIE DURAN
zo 3 dec 15:00 - 16:15
Een theatergame over het bepalen van je eigen weg
  • 3 dec
    15:00 - 16:15
    TR25 Schouwburg, Rotterdam
    Kleine Zaal

Sama mist haar vader. Hij heeft geen tijd voor haar en staart alleen maar naar het spijkerschrift op een kleitablet. Sama wil helpen maar dat wil haar vader niet. Toch kraakt ze de code en samen belanden ze in het avontuur van de legendarische held Gilgamesj. 

Een verhaal over vriendschap en het verdriet dat je voelt als je iemand verliest van wie je veel houdt. Sama realiseert zich dat ze veel gemeen heeft met deze koning uit een epos van duizenden jaren geleden. Maar ze beseft ook dat zijn verhaal niet per sé haar verhaal hoeft te zijn.

Jij kan Sama helpen om haar verhaal anders te laten eindigen, want in deze innovatieve theatergame word je met behulp van augmented reality en puzzels de fantasiewereld van de voorstelling ingezogen. Samen met Sama en met behulp van tablets kan je het spijkerschrift op de kleitabletten ontcijferen en beland je in een avontuur over vriendschap. Help jij Sama haar vader weer terug te vinden?

Over de makers
Charlie Duran combineert creativiteit en ondernemerschap. Tijdens zijn studie Communicatie dacht hij al buiten de kaders, tijdens zijn studie Urban Contamporary Arts maakte hij daar zijn vak van. Na zijn opleidingen ontwikkelde hij een naschools dansprogramma voor jongeren in Amsterdam. Daarnaast maakte hij voorstellingen waarin games, apps en technologie gebruikt worden om een verhaal te vertellen. 

Dieheleding (Steven Ivo, Merel Pauw en Jip Vuik) maakt sinds 2016 voorstellingen met speciale aandacht voor hiphop. De groep schrijft zelf de teksten en produceert de muziek. Met een persoonlijke kijk op thema’s en oude verhalen maakt ze voorstellingen voor iedereen, met één been in de (theater)geschiedenis en een ander in de (muziek)cultuur van nu. Voor ieder project werkt het collectief samen met andere gastacteurs, makers en muzikanten. Zo organiseert het de meerstemmigheid die de groep essentieel vindt in het theater. 

Klik hieronder op 'Ontcijfer' om de rebus op te lossen

Team

Tekst en regie Jip Vuik Game regie Charlie Duran Concept en artistiek advies Jörgen Tjon A Fong Tekst, muziek en spel Merel Pauw, Steven Ivo, Lèon Ali Çifteci, Julie Mughunda Decorontwerp Scott Robin Jun Kostuums Daphne de Winkel Lichtontwerp Rinke Bartelink Technische productie Cesco van der Zwaag Techniek Bea Verbeek Productie Lynn Meijer, Nadide Aslan Game design Studio eXp App development eXp Inc. Campagnebeeld Anisa Xhomaqi Coproducenten STIP theaterproducties, Theater De Krakeling, Urban Myth