Showmeister, een komedie over sterven

Theater Oostpool
za 10 feb en zo 11 feb
De beroemde voetbalcoach en de noodlijdende theaterdirecteur

Wanneer de internationaal gerenommeerde voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens lijken zijn titels en miljoenen op de bank waardeloos.

De club is al bezig met een opvolger. Mario besluit de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn leven. 

Met de wereldberoemde Mario in je zaal stroomt het publiek toe. Dat weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. De bezoekersaantallen lopen daar al jaren terug; soms staan er meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in de zaal zit. Maar Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. De afdeling marketing is het daar niet mee eens; de repetities beginnen volgende week. De trainer en de theaterman zullen het samen moeten uitvechten. 

Hulst en Tarenskeen
Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennialhit Baby Crazy (2021) en Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister een komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

Team

concept en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen tekst Kasper Tarenskeen spel Jim Bakkum, Thomas Höppener, Frieda Barnhard, Gonca Karasu scenografie Jan Hulst kostuumontwerp Patricia Lim uitvoering kostuums Mieke Dietvorst kostuumatelier Femke van Neerven lichtontwerp Yuri Schreuders muziekontwerp Kasper Tarenskeen dramaturgisch advies Fanne Boland productieleiding Ilze Versloot techniek Wiel Coopmans, Carel van Lith marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting campagnebeeld Elza Jo met dank aan Nadia Babke, Pink Tarenskeen,  Lotte van Drunen