foto Elze van Houtum

Hard Cut Paradise

COLLECTIEF HET PARADIJS
vr 1 mrt en za 2 mrt
Fysiek beeldend theater over onze beschaving

In een fysieke beeldenstorm, een aaneenschakeling van controversiële gedachtes, troostende beelden en een absurde verbeelding van de menselijke geschiedenis, vraagt Collectief Het Paradijs zichzelf en het publiek wat nu eigenlijk beschaafd is.

Meer dan tweeduizend jaar geleden schreven mensen al verhalen waar we ons vandaag nog aan vastklampen. Maar hoe beschaafd zijn we eigenlijk? En wat leren we van de beschavingen voor ons? 

We zijn dagelijks bezig met onze toekomst: we proberen rampen te voorkomen, te emanciperen en te kiezen welke mensen de wereld draaiende moeten houden. Maar als we kritisch naar onze geschiedenis kijken, kunnen we dan opgelucht ademhalen in het besef dat het stukken beter gaat? Of zijn we verdwaald geraakt en is onze beschaving niet meer dan een laagje vernis? 

Collectief Het Paradijs
Sinds 2018 bestaat Collectief Het Paradijs, als afstudeerklas van de mimeopleiding. Het bestormde de podia met Paradijsvertraging en bouwde sindsdien verder aan een oeuvre. Het collectief maakte voorstellingen als Vormen van opdringerigheid (part one), Reis naar Mars, Vormen van opdringerigheid (de theaterversie), en Descend into the grave. De groep maakt rauw werk, dat op een beeldende, energieke manier de tijdgeest aan de orde stelt

Extra op 1 maart
Deze voorstelling is onderdeel van Het Laatste Woord, een kort nagesprek onder leiding van een gespreksleider, waar je met elkaar in gesprek gaat over wat je hebt gezien. Het woord is aan de bezoeker, zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren.

Onderdeel van

Team

idee en concept Collectief Het Paradijs regie Vincent van Woerkom met Luuk Weers, Ivar Schutte en anderen